JEŠTĚ MALLORKA

27. června 2010 v 3:20

Krásných míst je na Mallorce mnoho. ( Ostatně tak jako všude). Tentokrát bude řeč o jídle. Navštívili jsme bohatě zásobenou tržnici v Palmě:

Tržnice



Ráno jsme snídali jen lehce:


snídaně1

snídaně2


K obědu hodně zeleniny:


oběd

Paellu jsme ochutnali v přístavu  Walldemossa.
A zážitky jsou srovnatelné se slovy spisovatele P. Cerra:
 "Tentokrát přišli číšníci dva, jeden z nich nesl servírovací stolek s plátěným ubrusem, který přistavil ke straně našeho stolu, druhý přinášel paelleru, tradiční pánev na paellu se dvěma rukojeťmi. Tato byla skoro tak velká  jako víko od popelnice, a také byla na stolek položena náležitě okázale. Než začali servírovat, dopřáli nám číšníci několik okamžiků na to, abychom se mohli pokochat pohledem na dílo šéfkuchaře...


paella


...Paella byla tak krásná, že by to byla skoro svatokrádež nádherně připravené dílo zničit. Kousky králíka, vepřového, mořského ďasa a chobotnic, to vše bylo smícháno se šafránově zlatou rýží, ozdobenou hráškem a nakrájenými červenými papričkami, a po obvodu ještě obloženo garnáty a mušlemi v ulitách. Aroma, stoupající z mnohabarevné směsi ingrediencí, bylo naprosto neodolatelné."


paella2


Tento dezert se jmenoval: ˇČokoláda, chléb, sůl, olivový olej":


dezert
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 27. června 2010 v 8:40 | Reagovat

Tak tohle je úplně jiá strava, než na jakou jsme u nás zvyklí. Nic z toho, co tu jmenuješ, jsem zatím neochutnala.

2 Papaja Papaja | Web | 2. července 2010 v 11:39 | Reagovat

Sem prostě musím napsat: Krásné fotky. Ta paella vypadá naprosto špičkově. Čokoládu s příměsí Fleur de sel jsem jedla, takže věřím, že takový nádherný dezert musel být velmi chutný. Vlastně výroba čokoládové pěny pomocí olivového oleje je také celkem známá věc. Musel to být zážitek!
Doufám, že jsme se na Mallorce také zastavili v některé výrobně likérů a ochutnali nějaký ten voňavý likér - těmi je Mallorka vyhlášená. A Puerto de Soller? Tam se mi líbily stromy plné pomerančů :-D
Určitě máš moc krásných zážitků :-)
P.

3 primula primula | 2. července 2010 v 19:22 | Reagovat

Papaja - Na Mallorce jsem byla teď po druhé. Puerto de Soller je místo, kde jsme si v září uspořádali piknik z čerstvých surovin z místního trhu - senzace. Ochutnali jsme i teď moc dobrot, byla jsem tam se samými mlsnými jazýčky. I když jsme si nenechali ujít ani Chopinův koncert ve Willamosse, v klášteře, kde půl roku bydlel.

4 Alice Alice | Web | 1. dubna 2014 v 22:03 | Reagovat

Hmmm... úplně se mi na ty pochoutky zbíhají sliny. Na Malorce jsem ochutnala kde co a musím uznat, že jejich kuchyně je výborná

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama